Jump to main content

 

Forleng sommeren med flotte, blomsterrike Frilands Chrysanthemum i mange forskjellige farger...

Sensommer plante. Nå, og fremover en tid, vil det bugne av Frilandschryss i mange forskjellige varianter på utsalgssteder som selger blomster. De kommer med fylte, som enkle blomster, og i masse forskjellige farger. Noen har og flere farger i samme potte! De store kuleformede blomstene plantes gjerne i urner eller store potter, på terrassen eller ved inngangsdøren i slutten av juli, begynnelsen av august, når sommer blomstene er litt på hell.  Kombiner gjerne med lykter på trappen så er velkomsten komplett for besøkende.

Plantefakta;
Latinsk navn; Chrysanthemum indicum hybrid, friland. Planten bør stå lyst, og la aldri jorden tørke helt ut, men husk god drenering. Frilandskrysantemum foretrekker å få stå litt skjermet fra regnet. Knip av visne blomster etter hvert. Blomstringstiden avhenger av hvor planten er plassert, står den i full sol vil planten avblomstre raskere enn i halvskyggen. Dessverre er det ikke så lett å få til nye blomsterknopper på frilands chryss, så derfor er det en plante du har glede av så lenge den blomstrer, deretter byttes den gjerne ut med senere høstplanter som calluna eller erica.

Navnet 'frilandschryss' kommer av at de tidligere ble som navnet sier, produsert på friland. De som selges nå er gjerne produsert i store veksthus.