Jump to main content

Pelargonium Zonale

Pelargonia Zonale (Pelargonium x hortorum …) 
Standard Hagepelargonia, doble blomster, kommer i flere assorterte farger. Pelargonia zonale har ofte en mørkere sjattering på de grønne bladene. De fleste sortene blir 30–35 cm høye, har en oppreist vekst og trives best på lyse og beskyttede steder utendørs(f.eks under tak). Se nederst til høyre for tips om overvintring og stiklinger.

PelargoniumZonale

Pelargonia Slyng - / Halvslyng

Pelargonia Slyng (Pelargonium x peltatum…) 
Standard Heng- /Slyng pelargonia, enkle blomster, rødt og rosa toner. Slynpelargonia er super som hengende plante til ampler, verandakasser og krukker. Den trives best i full sol til halvskygge og tåler også noe tørke. Slyngpelargonia tåler dårlig sterk vind, og bør derfor ikke plasseres på de mest vindutsatte plasser. Dette er en selvrensende plante som blomstrer hele sommeren fram til frost. Knip likevel gjerne av visne blomster underveis, da den blir aller flottest og frodigst hvis gamle blomster fjernes.

Pelargonia Halvslyng (Pelargonium x peltatum …)
Halvslyng, dvs slyng pelargonia som er dobbel blomstrende, ass. farger, noe mer opprett vekst enn slyngpelargoniaen.

Pelargonium Slyng

Pelargonia Calliope®

Flott, robuste kraftigvoksende og hardfør pelargonium som er en interspesifikk krysning (krysning mellom forskjellige arter pelargonia) Dobbel blomstrende og mer opprett i veksten enn Caliente. Fantastisk sterk og flott rødfarge, derav navnet kjærlighets pelargonium på den røde sorten. Alle fargene er stor blomstrende, selvrensende og står rikt i flor gjennom sommeren med ypperlig, langvarig blomstring i krukker og bed, eller bruk de som ampelplanter. Finnes i rødt og rosa toner.

Pelargoniumcalliente

Pelargonia Caliente®

Hardfør pelargonium som er en interspesifikk krysning (krysning mellom forskjellige arter pelargonia) Enkle blomster, foredlet for å tåle regnfulle somre, relativ flat i veksten, egner seg  derfor til landskapsplanting eller som ampel. Ideell for lave vedlikeholds situasjoner, blomstene er selvrensende og bladverket har noe midt mellom zonale og peltatum formede blader.  Selv om Caliente er en selvrensende plante, knip gjerne av visne blomster for å stimulere til ny knoppdannelse.Assorterte farger. Arvtager til halvslyngen? (bedre holdbarhet)

"Retro"

Pelargonia «Retro» (Pelargonium x hortorum …)
«Retro» er en fellesbetegnelse på Pelargonia sorter som gjerne blir sett på som litt ‘gammeldagse’, men som nå har blitt trendy og ofte er relanserte under nye navn. Dronning Ingrid’ er identisk med den svenske sorten ‘Mårbacka’ oppkalt etter den svenske forfatteren Selma Lägerlöfs barndomshjem. Andre sorter som du kan finne i «Retro» sortimentet er f.eks. Kronprinsesse Mary, Nicolaj, Dronning Margrethe, Appel Blossom, Tulip, Ludvigsburger etc

 

Småblomstret Engelsk pelargonia

Engelsk pelargonia

Engelsk Pelargonia Småblomstret (Pelargonium x domesticum …)

Engelsk Pelargonia Storblomstret (Pelargonium x grandiflorum) 
Populært kalt Stuepelargonia.