Jump to main content

PRODUKTER

Blomsterringen henter produkter fra norske og utenlandske produsenter. Varene ankommer terminalen ved hovedlageret på Lahaugmoen, eller en av våre avdelinger ved Stokke, Stavanger, Trondheim, Bergen, eller Molde. Alle varer leveres på blomsterbrett merket med strekkode og partinummer. Dette gjør varen sporbar tilbake til produsent, og angir også tidspunktet for når den aktuelle varen ble levert Blomsterringen. Ved varemottak sjekkes produktets kvalitet og at det er merket i henhold til interne regler.

 

NORSK PRODUKSJON

Blomsterringen har i dag avtale med en rekke av Norges førende gartnerier. Potteplanter er Blomsterringens største produktgruppe, og vi leverer et vidt spekter av planter som varierer gjennom årets sesonger og høytider. Disse spenner fra blomstrende- og grønne stueplanter til utplantingsplanter for vår, sommer og høst. I samarbeid mellom Blomsterringens produksjonsavdeling og kundeansvarlige bestemmer gartneriene sorter og kvantiteter. Hver enkelt kultur og gartneri følges deretter opp av Blomsterringens produksjonsansvarlige for å sikre at kulturene utvikles optimalt. For de ulike kulturene gjelder det spesifikke kvalitetsnormer som høyde, antall blomster, antall stiklinger i potten og generell sunnhetsgrad.

 

IMPORT

Det importeres i dag potteplanter, planteskolevarer, snittblomster og ungplanter fra Danmark, Holland, Tyskland, Afrika, og i noe mindre grad fra Israel. Fra Danmark og Holland benyttes hovedsakelig våre egne innkjøpsfirmaer, da vi i størst mulig grad ønsker å kontrollere og kvalitetssikre varestrømmen inn på våre lagre.

 

SNITT PRODUKTER

Utvalget av snittblomster er bredt og variert hos Blomsterringen. Noe av utvalget er norskprodusert (f.eks. tulipaner) men mesteparten er import med opprinnelse fra Holland og Afrika med fler.

 

PLANTESKOLE

Blomsterringen er en totalleverandør på planteskolevarer og stauder. En del trær og busker hentes fra norske leverandører, men mye importeres fra Tyskland og Holland. Planteskolevarer innebærer alt fra små hekkplanter, stauder, vann-planter, buskvekster og trær i alle størrelser.

 

UNGPLANTER - SMÅPLANTER - STIKLINGER - PLUGG - FRØ

Til produksjon i gartneriene tas det inn ulikt råmateriale, alt fra frø og løk til urota/rota stiklinger. Noe kommer også som halvfabrikatet. På hvilket utviklingsstadiet kulturen importeres, er avhengig av hvor lang tid det tar å drive frem kulturen til ferdig vare, restriksjoner myndighetene har lagt på den spesifikke kultur og kostnaden ved å importere kulturen til Norge. Det kan ta alt fra 3 måneder til ett år(gjennomsnittlig 6mnd) fra en vare kommer inn til et av Blomsterringens gartnerier, til den er klar for salg.

Blomsterringen sin småplanteavdeling kan tilby fullsortiment i alt av utplantingsplanter og potteplanter, i tillegg til et stort sortiment stauder og krydderurter. Vi tilbyr blomsterfrø, urota stiklinger, rota småplanter og halvfabrikata.

Våre hovedprodusenter er Syngenta/Flori Pro Services og G3 Ungplanter. I tillegg har vi noen spesialleverandører; Hiemalis Begonia fra Koppe, Gerbera fra Florist og Kalanchoe fra Knud Jepsen. Vår styrke er seriøs og kvalitetsbevisste leverandører, kombinert med en god logistikk, som gir deg som kunde ferske småplanter. Vårt konsept er basert på stort volum med lave marginer, som kommer deg som kunde til gode i form av lav pris. Noen av våre leverandører tilbyr også besøk og oppfølging, dersom salgsvolum tilsier at det er fornuftig. Ta kontakt med Knut Hodnebrog, Gudbrand Askvig, Emiel Jong eller Ole Markussen vedrørende spørsmål om ungplanter.